Waarom is het ene projectteam succesvoller dan het andere? Wat zijn de cruciale aspecten die leiden tot een succesvolle project opstart? Hoe versnel je je team op een doeltreffende wijze?

 

Het Opstart Team zorgt voor de juiste combinatie tussen mens en proces. We zorgen dat je team versnelt en op het gewenste niveau komen. Je team zal beter samenwerken en presteren met minder faalkosten. 

 

Waarom een project opstart en een Opstart Team?

Opstarten van een tender of project is een vak. Bij de opstart van een project moet PMS systeem nog worden ingericht en het PMP nog geschreven worden, maar je teamleden rennen al...

Het Opstart Team creëert helderheid en duidelijkheid in de opstart fase, waarin het coördinatievermogen van het team laag is. Veel projecten verliezen veel tijd en geld in de opstartfase van een project, omdat de opstart van projecten tussen de € 5 en € 500,- miljoen geen routineklus is. Gemiddeld starten projectmanagers 1 keer per 3 jaar een project op.  

 Het opstart-team heeft kennis, ervaring en ondersteund het MT, vaak de manager procesbeheersing

Het Opstartteam verbindt de mens met het proces. We ondersteunen het kernteam en zorgen voor duidelijkheid in verwachtingen en taken en verantwoordelijkheden, zodat elke medewerker weet wat, wanneer gedaan moet worden en met wie.

Het Opstart-Team werkt samen met werk het tender- / projectteam, we nemen het niet over. Bijkomend voordeel is dat  het Opstart-Team ook gebruikt kan worden om, op verzoek, regulier langs te komen om ervaringen mee uit te wisselen of om te auditeren.

Meer weten?